Dentalni centar DentIN, Zagreb: titanski zubni implantati.

Uz zubne implantate najkvalitetnije ćete nadomjestiti izgubljene zube.

Što morate znati prije ugradnje zubnih implantata?

Postoji više vrsta zubnih implantata, a dijele se po materijalu izrade i kvaliteti. Njima možemo nadomjestiti jedan zub, njih nekoliko ili sve zube čeljusti.

Ukratko

Zubni implantat nije kompletan umjetni zub. Kada kažemo “zubni implantat” mislimo samo na umjetni zubni korijen koji je oblikovan poput vijka. Doznajte više

Zubni implantati mogu biti standardne i premium kvalitete. Doznajte više

Zubni implantati mogu biti standardne i premium kvalitete. Doznajte više

Zubni implantati uz pravilno održavanje mogu trajati doživotno. Proizvođači premium implantata daju doživotnu garanciju na svoje implantate. Doznajte više

Rješenja temeljena na zubnim implantatima stabilnija su, nego zubne proteze. S druge strane, protetika je povoljnije rješenje. Doznajte više

Nudimo 25% popusta na
zubne implantate.

Obratite nam se za besplatan savjet.

Dobrih razloga za nadoknadu zubi ima mnogo. Pronađite svoj i kontaktirajte nas!

Što je zapravo zubni implantat?

Pacijenti pod “zubnim implantatom” obično misle na cijeli umjetni, zamjenski zub. Međutim, kada kažemo “zubni implantat” mislimo samo na umjetni zubni korijen. On može biti načinjen od metala, ili od posebne keramike. Kako bismo imali cijeli, kompletni umjetni zub na implantatu moramo dodati nadogradnju i zubnu krunicu.

U žargonu pacijenti zubni implantat zovu i “zub na šaraf” i “zub na vijak“. Premda ne zvuči stručno, taj slikoviti opis dočarava kako nastaje zub na implantatu. Za to nam trebaju:

  • Zubni implantat koji zamjenjuje zubni korijen

  • Nadogradnja, ili abutment, koja se stavlja na implantat

  • Zubna krunica ili neki drugi protetski rad, koji mogu biti izrađeni od raznih keramičkih materijala

Dentalni centar DentIN, Zagreb: zub na zubnom implantatu sastoji se od implantata, nadogradnje i zubne krunice.

Titanski i keramički zubni implantati

Zubni implantati danas se izrađuju od titana ili od cirkonijeve keramike. Važno je naglasiti da se titanski zubni implantati koriste već desetljećima i predstavljaju zlatni standard pouzdanosti i kvalitete.

Dentalni centar DentIN, Zagreb: titanski zubni implantati.
Titanski zubni implantati.

Keramički zubni implantati počeli su ulaziti u upotrebu kao alternativa titanskim implantatima. To je stoga što je materijal njihove izrade hipoalergen, a rješava i neke potencijalne estetske nedostatke titanskih implantata.

Dentalni centar DentIN, Zagreb: keramički zubni implantati.
Keramički zubni implantati.

Pacijenti nakon gubitka zuba obično nisu svjesni posljedice koja će nastupiti: povlačenje čeljusne kosti. Riječ je o prirodnom procesu koji zovemo resorpcija kosti. Na upražnjenom mjestu čeljusna kost polako će gubiti volumen i stanjivati se. Okolni zubi počet će gubiti stabilnost, a izgubimo li previše kosti nećemo moći ugraditi zubni implantat.

Standardni i premium zubni implantati

Uz podjelu po materijalu izrade, zubni implantati mogu biti standardne i premium kvalitete. Međutim, zahvaljujući vrlo naprednim tehnologijama izrade i kvaliteti materijala današnjih zubnih implantata, pacijent ne mora biti zabrinut oko odabira.

Najveću razliku između standardnog i premium zubnog implantata primijetit ćemo u njihovoj cijeni. Ona ima svoje opravdanje i temelji se na sljedećim činjenicama:

  • Premium zubni implantati prolaze strožu kontrolu kvalitete

  • Tehnologija izrade premium zubnih implantata preciznija je

  • Premium zubni implantati podrazumijevaju široku paletu implantoloških rješenja kakva ne postoje uvijek za standardne implantate

  • Cijena istraživanja i razvoja premium zubnih implantata

Implantat je rješenje.

Brzo, bezbolno, trajno.

Iskoristite akcijske cijene i dođite na besplatno savjetovanje!

Nadomjestite jedan, nekoliko ili sve zube

Implantološka rješenja fleksibilna su i potpuno prilagodljiva potrebama pacijenta. Vrlo često pacijentima nedostaje jedan zub, što možemo riješiti zubnom krunicom na zubnom implantatu. Nedostaje li Vam nekoliko zubi u nizu, nadomjestit ćemo ih zubnim mostom na zubnim implantatima.

U slučaju nedostatka svih zubi čeljusti, također imamo rješenje: fiksni zubni most na 4 implantata, All-on-4.

Imaju li zubni implantati garanciju?

Trajanje zubnog implantata prije svega ovisi o životnim navikama i zubnoj higijeni pacijenta. Neumjereno pušenje, konzumacija alkohola te neodržavanje zubne higijene mogu dovesti do klimavosti i ispadanja zubnog implantata.

Međutim, nije problem u zubnom implantatu kao takvom! Iste loše navike dovest će do klimavosti i ispadanja prirodnih zubi. Naime, oboljenje zubnog mesa i čeljusne kosti ono je što će naškoditi kako zubnom implantatu, tako i prirodnom zubu.

Stoga proizvođači premium zubnih implantata daju doživotno jamstvo na postojanost zubnog implantata, osim u slučaju neodržavanja kvalitetnog okruženja za zubni implantat.

Sam zubni implantat može Vas, dakle, služiti doživotno. Za to je potrebno barem dvaput dnevno čistiti zube četkicom i zubnim koncem. Umjesto zubnog konca može se koristiti i interdentalna zubna četkica ili tuš za zube.

Dokaz tome je i sljedeći podatak: prvi pacijent kojem su ugrađeni titanski zubni implantati imao ih je preko 40 godina. Bio je to g. Gösta Larsson. Implantati su mu ugrađeni 1965., a preminuo je 2006. godine.

Riješite nedoumice.

Dođite na besplatan pregled.

Rado ćemo Vas saslušati i savjetovati.

Je li bolji zubni implantat ili zubna protetika?

Pitanje što je bolje: ugraditi zubni implantat ili zubnu protezu ili most, zapravo je pitanje što pacijent očekuje i želi od tog rješenja. Rješenja temeljena na zubnim implantatima stabilnija su za žvakanje i govor od, primjerice, zubne proteze, te daju prirodniji osjećaj pri korištenju.

Dentalni centar DentIN, Zagreb: fiksni most na zubnim implantatima, All-on-4.

S druge strane, zubno-protetska rješenja, poput proteze ili pak zubne krunice ili zubnog mosta postavljenima na ostatak zuba, povoljnija su, a mogu Vas također odlično služiti.

Za pravilan odabir najbolje je savjetovati se sa stomatologom.

Obratite nam se za savjet

Naši stomatolozi rado će odgovoriti na sva Vaša pitanja!

Ogrizovićeva 21
Pon - Pet: 8-20h

Nastavkom korištenja ovog web-sjedišta prihvaćate Pravila o zaštiti privatnosti. Više informacija

Postavke datoteka kolačića na ovom web-sjedištu podešene su tako da nastavkom korištenja web-sjedišta bez promjene tih postavki, ili klikom na "Prihvaćam", pristajete na Pravila o zaštiti privatnosi.

Zatvori