Dentalni centar DentIN, Zagreb: gipsani model čeljusti pacijenta na kojem se nalaze implantati s lokatorima, a služi za planiranje proteze na lokatorima.

Proteza na lokatorima ili prečki je povoljno rješenje bazirano na implantatima.

Proteza na lokatorima ili prečki

Proteza na lokatorima ili na prečki je implantološko protetsko rješenje za nadoknadu svih zubi čeljusti, a prednost mu je u fleksibilnijoj cijeni i uporabi.

Ukratko

Proteza na lokatorima/prečki može se ugraditi na 2 zubna implantata (samo donja čeljust) što podrazumijeva nižu cijenu u odnosu na All-on-4, gdje ugrađujemo 4 zubna implantata. Doznajte više 

Proteze na lokatorima/prečki su polufiksna rješenja: stabilnija su od konvencionalne, mobilne zubne proteze, ali ipak se, za razliku od mosta All-on-4, mogu se skinuti i vratiti na mjesto. Doznajte više

Povoljnija cijena proteze na lokatorima/prečki u odnosu na All-on-4 temelji se i na povoljnijem materijalu izrade, akrilatu, koji je znatno povoljniji od keramičkih materijala. Doznajte više

Nudimo 25% popusta na sve za nadoknadu zubi.

Obratite nam se za besplatan savjet.

Dobrih razloga za nadoknadu zubi ima mnogo. Pronađite svoj i kontaktirajte nas!

Proteza na lokatorima i na prečki

Među implantološkim protetskim rješenjima postoje i polufiksne proteze kojima nadoknađujemo sve zube čeljusti. Takve proteze stabiliziramo na 2 do 4 zubna implantata pomoću posebnih metalnih veza. Te veze, smještene na vrh implantata, mogu biti u obliku kuglica, cilindra s utorom (tzv. lokatori), te u obliku prečke. Na njih se nataknu odgovarajuće prihvatne veze ugrađene u zubnu protezu.

Dentalni centar DentIN, Zagreb: gipsani model čeljusti pacijenta na kojem se nalaze implantati s kuglicama.

Zbog ovog specijalnog načina stabiliziranja ili retencije, ove proteze nazivaju se proteze na lokatorima ili proteze na prečkama. Izrađujemo ih od polimernog materijala, akrilata, koji je lagan i estetski odlično dočarava izgled zubnog mesa i zubi, u kombinaciji s wironitom, metalnom legurom koja se već desetljećima koristi u zubnoj protetici. To ove proteze čini vrlo laganima, ali i povoljnijima u odnosu na fiksni zubni most All-on-4 izrađen od keramičkih materijala.

Prednosti proteza na lokatorima i prečkama

  • Lakše održavanje: protezu je moguće skinuti i temeljito očistiti.

  • Stabilnost: sustav retencije pomoću metalnih veza na implantatima daje daleko veću stabilnost protezama na lokatorima i prečkama u odnosu na sustav vakuuma i ljepila, koji se za retenciju koriste kod konvencionalnih zubnih proteza.

  • Lakše navikavanje: budući da je proteza na lokatorima ili prečkama stabilna, pacijenti se lakše naviknu na njezino nošenje pri govoru, gutanju i žvakanju.

  • Očuvanje čeljusne kosti: zahvaljujući zubnim implantatima stimulira se očuvanje čeljusne kosti.

  • Povoljna cijena: proteze na lokatorima mogu se ugraditi na 2 zubna implantata, što je manji broj implantata u odnosu na All-on-4; također, proteze na lokatorima i prečkama izrađuju se od povoljnog materijala.

Dentalni centar DentIN, Zagreb: gipsani model čeljusti pacijenta na kojem se nalaze implantati s lokatorima, a služi za planiranje proteze na lokatorima.

Nudimo odličnu cijenu.

All-on-4 za Vaše potrebe

Zatražite besplatan pregled i savjet oralnog kirurga!

Postupak ugradnje proteze na lokatorima ili na prečki

Postupak ugradnje proteze na lokatorima ili na prečki ne razlikuje se u mnogome od postupka ugradnje fiksnog mosta All-on-4. Prvo treba provjeriti imaju li pacijent ili pacijentica dovoljno čeljusne kosti za ugradnju zubnih implantata, zatim ćemo isplanirati broj i vrstu implantata kao i privremeni protetski rad. Nakon toga ugrađujemo 2 do 4 zubna implantata, što zahtijeva 3 do 6 mjeseci oporavka. Po završetku perioda srastanja zubnih implantata i čeljusne kosti konačno možemo isplanirati te zatim postaviti trajnu zubnu protezu na lokatorima ili prečkama.

Obratite nam se za savjet

Naši stomatolozi rado će odgovoriti na sva Vaša pitanja!

Ogrizovićeva 21
Pon - Pet: 8-20h

Nastavkom korištenja ovog web-sjedišta prihvaćate Pravila o zaštiti privatnosti. Više informacija

Postavke datoteka kolačića na ovom web-sjedištu podešene su tako da nastavkom korištenja web-sjedišta bez promjene tih postavki, ili klikom na "Prihvaćam", pristajete na Pravila o zaštiti privatnosi.

Zatvori