Dentalni centar DentIN, Zagreb, Trešnjevka: fogotrafija nedostatka kutnjaka, crno-bijelo

Kako nadomjestiti jedan izgubljeni zub?

Bez obzira kako ste ostali bez zuba, ili trebate izvaditi zub zbog karijesa i drugih oštećenja, možemo ga nadoknaditi na dva načina: implantatom ili mostom.

Je li problem ako Vam nedostaju zubi?

Sa stajališta stomatologije gubitak zubi nije samo estetski, već i ozbiljan funkcionalni problem.

Propadanje okolnih zubi: najveći problem nedostatka zubi jest činjenica da to utječe na stabilnost i trajnost okolnih zubi.

Parodontitis: zubno meso na mjestu izgubljenih zubi počet će tonuti. To dovodi do izloženosti preostalih zubi bakterijama što pospješuje razvoj parodontitisa.

Nestajanje čeljusne kosti: nakon gubitka zuba tijelo prestaje hraniti čeljusnu kost te dolazi do njezinog nestajanja. Rezultat je značajna destabilizacija i klimavost zubi oko upražnjenog mjesta u čeljusti.

Neujednačeno žvakanje: što više zubi nedostaje, to je opterećenje preostalih zubi i čeljusti veće. Neujednačena raspodjela žvačne sile ugrožava zdravlje preostalih zubi i čeljusnog zgloba.

Problemi s čeljusnim zglobom: posljedica neujednačenog žvakanja može biti vrlo neugodna bol u čeljusnom zglobu. Uz nju se može pojaviti škljocanje, klikanje i preskakanje zgloba, zatim, bol u uhu i vratu te glavobolja.

Promjena fizionomije lica: posljedica nedostatka zubi i čeljusne kosti s vremenom će dovesti do promjene fizionomije lica, kao što su više ili manje izraženi upali obrazi.

Manji osjećaja užitka u hrani i druženju:  nedostatak zubi često narušava uživanje u malim  životnim radostima, kao što su užitak u hrani, razgovoru, smijanju, druženju i upoznavanju novih ljudi.

Sve navedeno može se izbjeći i riješiti nadoknadom izgubljenih zubi na vrijeme.

Nudimo 25% popusta na sve za nadoknadu zubi.

Obratite nam se za besplatan savjet.

Dobrih razloga za nadoknadu zubi ima mnogo. Pronađite svoj i kontaktirajte nas!

Zubni implantat

Najbolji način kako nadoknaditi zub koji nedostaje jest zubni implantat.

Prednosti zubnog implantata:

Očuvanje zdravlja čeljusne kosti i ostalih zubi: ugradnjom zubnog implantata stimulira se zdravlje čeljusne kosti, a time i zdravlje zubi koji ga okružuju.

Doživotno jamstvo: zubni implantati koje ugrađujemo u Dentalnom centru DentIN imaju doživotno jamstvo protiv oštećenja. Doznajte više

Duža trajnost: u odnosu na druge načine nadomještanja izgubljenog zuba, zubni implantat uz pravilno održavanje može trajati znatno duže. Doznajte više

Može li svatko ugraditi zubni implantat?

Za ugradnju zubnog implantata potrebno je ispuniti određene preduvjete. Preduvjeti se tiču općeg i dentalnog  zdravstvenog stanja. Doznajte više

Zubni most

Zub koji nedostaje može se nadomjestiti i zubnim mostom.

Prednosti zubnog mosta u odnosu na implantat

  • Cijena: zubni most povoljnije je rješenje za nadoknadu jednog zuba u odnosu na implantat.
  • Oporavak: za zubni most nije potreban dugotrajni oporavak, kao nakon ugradnje implantata. Doznajte više

Nedostaci zubnog mosta

  • Dentalno zdravlje: za zubni most moramo izbrusiti zdrave zube, čime se narušava njihovo zdravlje.

  • Čeljusna kost: zubni most ne stimulira očuvanje čeljusne kosti kao implantat, pa ona i dalje propada.

  • Trajnost: zubni most ovisi o zdravlju zubi nosača. O stanju zubnog mesa i čeljusne kosti ovisi više od zubnog implantata. Stoga je manje trajan.

Pitajte dr. Balića!

Doktor Balić je specijalist oralne kirurgije. Profesionalnu karijeru posvetio je nadoknadi izgubljenih zubi kroz oralnu kirurgiju i implantologiju. Zatražite besplatan profesionalni savjet ili dogovorite besplatan prvi pregled kod dr. Balića!

Ogrizovićeva 21
Pon - Pet: 8-20h
Dentalni centar DentIN, Zagreb: dr. Stipica Balić.

Nastavkom korištenja ovog web-sjedišta prihvaćate Pravila o zaštiti privatnosti. Više informacija

Postavke datoteka kolačića na ovom web-sjedištu podešene su tako da nastavkom korištenja web-sjedišta bez promjene tih postavki, ili klikom na "Prihvaćam", pristajete na Pravila o zaštiti privatnosi.

Zatvori