Dentalni centar DentIN, Zagreb, Trešnjevka: dr. Stipica Balić, uz asistenciju dr. Ivana Brezac, implantološki zahvat na pacijentu.

Ugradnja zubnog implantata danas je brz i bezbolan postupak

Postupak ugradnje zubnog implantata

Ugradnja zubnog implantata danas je manje traumatična za pacijenta i čeljusno tkivo nego vađenje zuba, a sam postupak vrlo je brz.

Ukratko

Za ugradnju zubnog implantata jako je važna priprema, planiranje i dijagnostika, a uspješnost implantiranja mjeri se kvalitetnim srastanjem implantata za koje je potrebno 3 do 6 mjeseci. Doznajte više

Ugradnja zubnog implantata traje između 15 i 30 minuta, a izvodi se u lokalnoj anesteziji. Doznajte više

Ugradnju zubnih implantata u pravilu izvodi specijalist oralne kirurgije ili stomatolozi koji su se dodatno usavršavali u implantologiji. Doznajte više

Ugradnju zubnih implantata u pravilu izvodi specijalist oralne kirurgije ili stomatolozi koji su se dodatno usavršavali u implantologiji. Doznajte više

Nudimo 25% popusta na
zubne implantate.

Obratite nam se za besplatan savjet.

Dobrih razloga za nadoknadu zubi ima mnogo. Pronađite svoj i kontaktirajte nas!

Kako se ugrađuje zubni implantat?

Ugradnja zubnog implantata započinje razgovorom s pacijentom. U inicijalnom razgovoru utvrdit ćemo koja su očekivanja i potrebe pacijenta te je li ugradnja zubnog implantata optimalno rješenje. Pritom ćemo također utvrditi jesu li ispunjeni osnovni  preduvjeti za ugradnju zubnih implantata.

Dijagnostički snimci i planiranje​

Ukoliko je pacijent ili pacijentica prikladan kandidat za ugradnju implantata, načinit ćemo nekoliko rendgenskih snimaka, kao što su ortopan i CBCT snimak. Oni nam omogućuju detaljan uvid u stanje tvrdih i mekih tkiva čeljusti. U ovoj fazi odlučit ćemo također je li potrebno provesti nadogradnju čeljusne kost, ili Sinus Lift, kako bismo imali gdje ugraditi implantat.

Dentalni centar DentIN, Zagreb: dr. Stipica Balić i dr. Ivana Brezac pregledavaju dijagnostičke rendgenske snimke.
Dr. Stipica Balić i dr. Ivana Brezac pregledavaju dijagnostičke snimke.

Na temelju analize dijagnostičkih snimaka odlučit ćemo o najboljem mjestu za ugradnju zubnog implantata, odnosno više njih, te koja vrsta implantata je najprikladnija. Nakon toga možemo s pacijentom dogovoriti termin implantiranja. Tom prilikom primit ćete i osnovne upute kako se pripremiti za implantiranje i što očekivati.

Implantiranje

Za implantiranje ćemo u ordinaciji pripremiti visokohigijenske, sterilne uvjete koji obuhvaćaju sve, od pribora i alata koje koristimo, preko implantata, pa sve do sterilne odjeće koju tijekom operacije nosimo.

Dentalni centar DentIN, Zagreb: sterilizator s dentalnim priborom koji se sterilizira za oralne operacije.
Sterilizator, uređaj za sterilizaciju dentalnog pribora.

Sama operacija vrlo je kratka i za pacijente potpuno bezbolna. Izvodi se u lokalnoj anesteziji i traje svega 15 do 30 minuta po jednom zubnom implantatu. Pacijenti se već idući dan mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, uz, naravno, pridržavanje nekih osnovnih uputa.

Stručnost i rješenje za Vas.

S nama se možete sve dogovoriti.

Iskoristite akcijske cijene i dođite na besplatno savjetovanje!

Tko ugrađuje zubne implantate?

Zubne implantate ugrađuju stomatolozi koji su se specijalizirali za implantiranje ili oralnu kirurgiju. Danas je na raspolaganju velik broj stručnih edukacija koje omogućuju implantolozima održati potrebnu razinu znanja.

U Dentalnom centru DentIN implantiranje vrši dr. Stipica Balić. Doktor Balić cijelu je profesionalnu karijeru usmjerio na usavršavanje implantiranja te upravo dovršava specijalizaciju za oralnog kirurga.

Dentalni centar DentIN, Zagreb: dr. Stipica Balić, voditelj Dentalnog centra DentIN i glavni implantolog centra.
Dr. Stipica Balić, dr.med.dent.

Što slijedi nakon ugradnje zubnih implantata?

Nakon ugradnje zubnih implantata slijedi razdoblje oporavka. Ono će trajati od 3 do 6 mjeseci. Cilj ove faze je postići potpuno srastanje zubnih implantata s čeljusnom kosti, ili oseointegraciju. Upravo o kvalitetnoj oseointegraciji ovisi hoće li tijelo prihvatiti zubni implantat. Međutim, ne morate suviše brinuti: uspješnost ugradnje implantata danas iznosi između 95% i 98%.

Dentalni centar DentIN, Zagreb: grafički prikaz oseointegracije, tj. procesa srastanja zubnog implantata s čeljusnom kosti.
Ilustracija oseointegracije.

Neposredno nakon implantiranja provjerit ćemo koliko je zubni implantat stabilan. Ukoliko je dovoljno stabilan pacijent može odmah dobiti privremeni protetski rad, primjerice zubnu protezu, most ili krunicu. Privremeni protetski rad izrađen je od manje trajnih materijala. Svrha mu je funkcionalno i estetski popuniti prazninu kako pacijent ili pacijentica ne bi bili bez zubi dok čekaju oporavak.

Dentalni centar DentIN, Zagreb: privremeni protetski rad, ili provizorij, kakav pacijenti nose tijekom oporavka.
Privremeni protetski rad u Dentalnom centru DentIN.

Pospješivanje oporavka PRF-om

Oporavak nakon ugradnje zubnog implantata možemo učiniti bržim i djelotvornijim korištenjem krvnog pripravka bogatog faktorima rasta. Riječ je o PRF pripravku, skraćeno od “Platelet Rich Fibrin”, ili u prijevodu: “fibrin obogaćen trombocitima”.

Dentalni centar DentIN, Zagreb: centrifuga za dobivanje PRF-a u Dentalnom centru DentIN.
Uređaj za dobivanje PRF-a.

PRF pripravak dobivamo iz krvi pacijenta kojem se ugrađuju implantati. Stoga je potpuno biokompatibilan i prirodan za pacijenta. PRF ubrzava i pospješuje zarastanje tvrdog i mekog koštanog tkiva te tako povećava izglede za kvalitetnu oseointegraciju.

Obratite nam se za savjet

Naši stomatolozi rado će odgovoriti na sva Vaša pitanja!

Ogrizovićeva 21
Pon - Pet: 8-20h

Nastavkom korištenja ovog web-sjedišta prihvaćate Pravila o zaštiti privatnosti. Više informacija

Postavke datoteka kolačića na ovom web-sjedištu podešene su tako da nastavkom korištenja web-sjedišta bez promjene tih postavki, ili klikom na "Prihvaćam", pristajete na Pravila o zaštiti privatnosi.

Zatvori