Zaštita privatnosti

Izjava o zaštiti i sigurnosti osobnih podataka

Dentalni centar DentIN poštuje privatnost posjetitelja web-stranica www.dentin.hr. Dopustite da Vas upoznamo s načinom prikupljanja osobnih i neosobnih podataka, kao i s onim što činimo kako bismo zaštitili Vaše podatke.

Što su osobni podaci?

Osobni podaci su informacije o osobi koje mogu izravno ili neizravno otkriti stvarni fizički identitet osobe, npr. ime i prezime, adresa stanovanja, e-mail adresa, telefonski broj, i slično.

Kako prikupljamo osobne podatke?

Dentalni centar DentIN (DENTIN, Privatna ordinacija dentalne medicine, Ogrizovićeva 21, 10000 Zagreb, OIB: 81359699481, u nastavku: DentIN) preko web-stranica www.dentin.hr prikuplja samo osobne podatke koje nam dobrovoljno ustupite, npr. preko kontaktnog obrasca ili koje šaljete na našu e-mail adresu.

Uz to, osobne podatke koje nam dobrovoljno ustupate možemo prikupljati i kroz razgovore s DentIN-ovim zaposlenicima, telefonom ili uživo, te preko kratkih poruka (SMS, Viber, WhatsApp, Messanger, itd.).

Svrha i opseg prikupljanja osobnih podataka

Obratite li nam se radi pružanja usluga ili informacija o njima, određeni Vaši osobni podaci potrebni su nam kako bismo mogli odgovoriti na Vaša pitanja i potrebe. U skladu s tim, Dentalni centar DentIN prikuplja isključivo one osobne podatke koji su neophodni za pružanje usluge DentIN-a ili za odgovor na Vaša pitanja, npr. ime i prezime, telefonski broj ili e-mail i poštanska adresa.

Što se tiče osobnih podataka vezanih uz zdravstveno stanje, njih prikupljamo u skladu sa svrhom i u opsegu koje zahtijeva pružanje zatražene stomatološke usluge.

Pravna osnova za prikupljanje osobnih podataka sadržana je u Općoj odredbi o zaštiti osobnih podataka (679/2016) EU, u Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) i u drugim primjenjivim propisima.

Pohrana i čuvanje Vaših osobnih podataka

U skladu s obvezama koje proizlaze iz primjenjivih odredbi, zakona i propisa DentIN ne daje Vaše osobne podatke na uvid trećim stranama (a) ako to nije u skladu s namjenom za koju smo prikupili te podatke, (b) ako to ne nalaže zakonska obveza, i / ili (c) treće strane nemaju s DentIN-om potpisan ugovor o zaštiti osobnih podataka.

Prikupljanje neosobnih podataka preko datoteka „kolačića“

Pristupanjem nekoj web-stranici, pa tako i našoj web-stranici, www.dentin.hr, na Vaše računalo pohranjuju se posebne datoteke tzv. „kolačići“. One imaju nekoliko namjena a ujedno omogućuju prikupljanje statističkih, neosobnih podataka o posjetiteljima web-stranica. U skladu s primjenjivim zakonskim odredbama, prilikom ulaska na naše web-stranice obaviješteni ste o tome da koristimo datoteke „kolačiće“ te Vam je omogućeno odabrati pristajete li na pohranjivanje tih datoteka na Vaše računalo. Podaci koje tako stječemo nisu osobni, nego su izraženi u obliku statistika, brojeva, postotaka i omjera, što nam omogućuje optimizirati iskustvo korištenja naših web-stranica.

Osim toga, u postavkama internetskog preglednika koji koristite možete blokirati pohranjivanje datoteka „kolačića“ na svoje računalo, možete ih izbrisati po želji ili provjeriti koje datoteke „kolačiće“ imate na svom računalu.

Upravljanje Vašim osobnim podacima

Osobne podatke koje smo prikupili na ranije opisan način te uz pristanak vlasnika podataka  pohranjujemo u bazu podataka. U bilo kojem trenutku možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ili pružanje na uvid Vaših podataka koje smo prikupili. Podaci ostaju u našoj bazi podataka sve do zahtjeva osobe da ih iz baze izbrišemo, odnosno, onoliko koliko propisuje primjenjivi zakon ili zahtijeva pružanje naših usluga.

Na isti način Vaši osobni podaci mogu privremeno biti dio baza podataka poslovnih suradnika Dentalnog centra DentIN, ali isključivo u skladu sa svrhom i u opsegu koji su nužni za pružanje usluga koje ste zatražili, kako je opisano ranije. Sa svojim poslovnim suradnicima DentIN potpisuje ugovor o zaštiti povjerljivosti podataka.

Također, ukoliko nam svoje podatke ustupite u marketinške svrhe, o čemu ćete biti obaviješteni u trenutku ustupanja podataka, npr. radi slanja obavijesti o posebnim promocijama i nižim cijenama, Vaši podaci mogu biti pohranjeni i u bazama podataka trećih strana, kao što su servisi za slanje e-mail poruka. Baze podataka trećih strana također su zaštićene i regulirane primjenjivim propisima o zaštiti povjerljivosti osobnih podataka.

Želite li primiti na uvid koje osobne podatke smo o Vama prikupili, zatražiti njihov ispravak ili brisanje iz naše baze podataka, obratite nam se na e-mail adresu: info@dentin.hr ili pisanim putem na adresu Ogrizovićeva 21, 10000 Zagreb.

Ukoliko smatrate su Vaša prava glede korištenje i zaštite osobnih podataka prekršena, možete podnijeti prigovor nadležnom tijelu, Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Za sva dodatna pitanja vezano uz prikupljanje podataka od strane Dentalnog centra DentIN možete nam se obratiti na info@dentin.hr.