Dentalni centar DentIN, Zagreb: podizanje sinusa ugradnjom koštanog nadomjestka, Sinus Lift.

Zubne implantate može ugraditi svatko, uz poštivanje određenih preduvjeta.

Može li baš svatko ugraditi zubne implantate?

Kako biste mogli ugraditi zubni implantat potrebno je zadovoljiti određene preduvjete vezane uz opće zdravlje, ali i uz stomatološko zdravlje pacijenta.

Ukratko

Neke sistemske bolesti i stomatološka stanja mogu biti relativna ili privremena zapreka za ugradnju zubnih implantata. Doznajte više

Sve zapreke za ugradnju zubnih implantata mogu se riješiti. Međutim, to ponekad može znatno produžiti cijeli proces, ali i povisiti ukupnu cijenuDoznajte više

Nudimo 25% popusta na
zubne implantate.

Obratite nam se za besplatan savjet.

Dobrih razloga za nadoknadu zubi ima mnogo. Pronađite svoj i kontaktirajte nas!

Najčešće zapreke za ugradnju zubnih implantata

Zapreke za ugradnju zubnih implantata mogu se podijeliti na one koje su vezane uz opće zdravstveno stanje pacijenta, te na one koje se tiču stanja čeljusne kosti i stomatološkog zdravlja.

Među najčešće zapreke za ugradnju zubnih implantata spadaju:

Loše stanje čeljusne kosti

Problem

Pacijenti nakon gubitka zuba obično nisu svjesni posljedice koja će nastupiti: povlačenje čeljusne kosti. Riječ je o prirodnom procesu koji zovemo resorpcija kosti. Na upražnjenom mjestu čeljusna kost polako će gubiti volumen i stanjivati se. Okolni zubi počet će gubiti stabilnost, a izgubimo li previše kosti nećemo moći ugraditi zubni implantat.

Dentalni centar DentIN, Zagreb: prikaz gubitka čeljusne kosti na mjestu izgubljenog zuba.
Gubitak kosti na mjestu izgubljenog zuba.

Rješenje

Izgubljenu čeljusnu kost možemo nadograditi autolognim ili pak umjetnim koštanim nadomjestkom. Uz to, kako bismo potaknuli rast kosti možemo koristiti poseban krvni pripravak, PRGF (Plasma Rich in Growth Factors). Premda će za regeneraciju čeljusne kosti biti potrebno više mjeseci, na koncu ćemo ipak moći ugraditi zubni implantat.

Dentalni centar DentIN, Zagreb: koštani nadomjestak u pakiranju i njegova primjena pri implantiranju.
Koštani nadomjestak u pakiranju i njegova primjena pri implantiranju.

Nizak položaj sinusa

Problem

Kod nekih pacijenata nailazimo na nizak položaj sinusa. Sinusi su šupljine u kostima lubanje, a oni koji mogu otežati ugradnju implantata jesu maksilarni sinusi. Maksilarni sinusi nalaze se iznad gornje čeljusti i ovijeni su tankom membranom.

Sinusi se mogu nalaziti vrlo blizu čeljusne kosti. To može biti posljedica prirodnog rasta uvjetovanog genski, a može se dogoditi i zbog gubitka čeljusne kosti. U takvim uvjetima nedostaje nam prostor za ugradnju zubnog implantata.

Dentalni centar DentIN, Zagreb: položaj maksilarnih sinusa u odnosu na usnu šupljinu.
Položaj maksilarnih sinusa i usne šupljine.

Rješenje

Bez obzira što je dovelo do niskog sinusu, potrebno je sinus podići. Operaciju podizanja sinusa nazivamo “Sinus Lift”. Riječ je o zahvatu pri kojem između dna ovojnice sinusa i čeljusne kosti ugrađujemo koštani nadomjestak. Time ćemo dobiti dovoljno mjesta za ugradnju zubnog implantata.

Dentalni centar DentIN, Zagreb: podizanje sinusa ugradnjom koštanog nadomjestka, Sinus Lift.
Podizanje sinusa i ugrađeni zubni implantat.

Problemi su tu da se riješe.

Nađimo rješenje zajedno.

Iskoristite akcijske cijene i dođite na besplatno savjetovanje!

Parodontitis

Problem

Parodontitis je kronična i vrlo ozbiljna bolest parodonta, tj. okolnog tkiva koje učvršćuje zub. Budući da je riječ o bolesti koja narušava zdravlje zubnog mesa i čeljusne kosti ne mogu se stvoriti uvjeti za kvalitetno srastanje zubnog implantata i kosti (oseointegracija). Posljedica nekvalitetne oseointegracije bit će odbacivanja implantata.

Rješenje

Nerijetko je upravo parodontitis razlog gubitka zubi. Međutim, parodontitis se može liječiti i držati pod kontrolom. Ukoliko pacijent pristupi liječenju parodontitisa stvorit ćemo preduvjete za ugradnju zubnih implantata.

Dentalni centar DentIN, Zagreb: prikaz simptoma oboljenja desni, parodontitisa.
Povlačenje zubnog mesa jedan je od simptoma parodontitisa.

Ostale zapreke za ugradnju implantata

Neke bolesti, poput dijabetesa i visokog krvnog tlaka, ali i situacije i stanja poput kemoterapije ili trudnoće, itd. mogu također biti zapreka za ugradnju zubnih implantata.

Kad je riječ o bolestima, važno je da posavjetovati se s liječnikom specijalistom kod kojeg se pacijent liječi. Te bolesti moraju se, nadalje, strogo držati pod kontrolom. Unutar takvih okolnosti ugradnja zubnih implantata je moguća.

Ukoliko je riječ o privremenim stanjima, npr. trudnoća, koja mogu utjecati na uspješnost ugradnje zubnog implantata najbolje je pričekati s implantiranjem.

Obratite nam se za savjet

Naši stomatolozi rado će odgovoriti na sva Vaša pitanja!

Ogrizovićeva 21
Pon - Pet: 8-20h

Nastavkom korištenja ovog web-sjedišta prihvaćate Pravila o zaštiti privatnosti. Više informacija

Postavke datoteka kolačića na ovom web-sjedištu podešene su tako da nastavkom korištenja web-sjedišta bez promjene tih postavki, ili klikom na "Prihvaćam", pristajete na Pravila o zaštiti privatnosi.

Zatvori