Dentalni centar DentIN, Zagreb: keramički zubni implantati.

Keramički zubni implantati omogućuju veću estetiku i biokompatibilnost.

Premium keramički zubni implantati

Keramički zubni implantati izrađuju se od posebne keramike. Njihova prednost je veća estetika i veća biokompatibilnost u odnosu na titanske implantate.

Ukratko

Keramički zubni implantati izrađuju se od cirkonijeve keramike koja je čvrsta poput čelika. Doznajte više

Cirkonijeva keramika je hipoalergeni materijal te je u potpunosti siguran za ljudsko tijelo. Doznajte više

Keramički zubni implantati jednako su pouzdani kao titanski, ali se odlikuju većom estetikom. Doznajte više

Ne morate sami istraživati.

Pitajte nas.

Rado ćemo Vam odgovoriti.

Od čega su keramički zubni implantati?

Keramički zubni implantati napravljeni su od cirkonijeve keramike. Riječ je o materijalu koji se dobiva iz metala cirkonija. Međutim, kemijski i fizikalni procesi kojima se to postiže u potpunosti i nepovratno mijenjaju kemijsku strukturu cirkonija. Stoga se može reći da su ovo bezmetalni zubni implantati.

Budući da se dobiva iz cirkonija, keramičke implantate naziva se i cirkonskim implantatima.

Cirkonijeva keramika inače se već desetljećima koristi za izradu raznih alata i rezača, u novije vrijeme i visokokvalitetnih keramičkih noževa. Stoga ju još zovu i “keramičkim čelikom”. Naime, ova vrsta keramike po svojstvima je vrlo nalik čeliku. Kao takva pronašla je svoju upotrebu i u dentalnoj implantologiji te se u njoj šire koristi zadnjih 15-ak godina.

Usporedba titanskog i keramičkog implantata

Keramički zubni implantati posjeduju mnoga svojstva titanskih, ali se po nekima i ističu u odnosu na njih.

  • Estetska svojstva: budući da su bijele boje,  keramičkim zubnim implantatima možemo postići ljepši estetski dojam, osobito ukoliko pacijent ima vrlo svijetlu i prozirnu gingivu.

  • Biokompatibilnost: premda je titanski implantat također vrlo biokompatibilan, ipak postoji malena, u praksi zanemariva mogućnost alergije na metal. S druge strane, keramički implantati su hipoalergeni. Osim toga, istraživanja pokazuju da su keramički implantati otporniji na nakupljanje plaka, pa samim time i bakterija.

  • Cijena: keramički zubni implantati ipak su skuplji u odnosu na titanske. Razlog tome je što je proces izrade keramičkog implantata daleko složeniji.

Premium keramički zubni implantati Z-Systems

U Dentalnom centru DentIN ugrađujemo isključivo premium švicarske keramičke zubne implantate Z-Systems, tvrtke koja je u grupaciju tvrtke Straumann. Riječ je o vrhunskim proizvođačima s desetljećima istraživanja i razvoja primijenjenih na usavršavanje implantoloških rješenja.

Dentalni centar DentIN, Zagreb: keramički zubni implantati Z-Systems, tvrtke koja pripada grupaciji Straumann, među najboljim proizvođačima zubnih implantata i implantoloških rješenja.
Keramički zubni implantati Z-Systems.

Obratite nam se za savjet!

Naši stomatolozi rado će odgovoriti na sva Vaša pitanja vezano uz ugradnju zubnih implantata.

Ogrizovićeva ulica 21, 10000 Zagreb
Pon - Pet: 8-20h

Nastavkom korištenja ovog web-sjedišta prihvaćate Pravila o zaštiti privatnosti. Više informacija

Postavke datoteka kolačića na ovom web-sjedištu podešene su tako da nastavkom korištenja web-sjedišta bez promjene tih postavki, ili klikom na "Prihvaćam", pristajete na Pravila o zaštiti privatnosi.

Zatvori