Dentalni centar DentIN, Zagreb, Trešnjevka: nedostatak svih zubi, gornja čeljust bez zubi, crno-bijelo

Što ako Vam nedostaju svi zubi?

Gubitak svih zubi čeljusti sigurno je jedan od najvećih stomatoloških problema s kojima se pacijent i stomatolog mogu suočiti. Ipak, danas ih  možemo nadomjestiti ne samo potpunim zubnim protezama nego i implantološkim rješenjima.

Nedostatak svih zubi ozbiljan je problem

Sa stajališta stomatologije gubitak svih zubi jedne čeljusti vrlo je ozbiljan zdravstveni problem.

Narušena funkcija čeljusti i zgloba: osobe koje dugo toleriraju nedostatak većine ili svih zubi jedne čeljusti opteretit će preostale zube što će dovesti do njihova postupnog gubitka. Uz to, gotovo je siguran i poremećaj čeljusnog zgloba koji će jako narušiti kvalitetu življenja tih osoba.

Bez osjećaja užitka u hrani i problem prehrane: nedostatak svih zubi ograničava osobu u uživanju u hrani kako zbog odabira namirnica tako i zbog načina njihove pripreme.

Nestajanje čeljusne kosti: nakon gubitka zubi  dolazi do nestajanja čeljusne kosti, što će dodatno pogoršati sve negativne posljedice nedostatka svih zubi.

Drastična promjena fizionomije lica: posljedica nedostatka svih zubi i nestajanja čeljusne kosti s vremenom će dovesti do drastične promjene fizionomije lica, kao što su izraženi upali obrazi.

Sve navedeno može se izbjeći i riješiti nadoknadom izgubljenih zubi na vrijeme.

Nudimo 25% popusta na sve za nadoknadu zubi.

Obratite nam se za besplatan savjet.

Dobrih razloga za nadoknadu zubi ima mnogo. Pronađite svoj i kontaktirajte nas!

Kako nadomjestiti sve zube čeljusti?

Za nadoknadu svih zubi čeljusti imamo nekoliko rješenja:

All-on-4, most na implantatima

All-on-4 je zubni most koji se oslanja na četiri zubna implantata i mijenja sve zube čeljusti. Doznajte više

Prednosti All-on-4 zubnog mosta

Stabilnost i prirodan osjećaj: uz All-on-4 zubni most imat ćete jednak osjećaj stabilnosti kao da imate prirodne zube. To je važno pri žvakanju, gutanju, kašljanju i kihanju, pri smijanju, i slično.

Očuvanje zdravlja čeljusne kosti i ostalih zubi: ugradnjom zubnih implantata stimulira se održanje čeljusne kosti.

Doživotno jamstvo: zubni implantati koje ugrađujemo u Dentalnom centru DentIN imaju doživotno jamstvo protiv oštećenja. Doznajte više

Duža trajnost: u odnosu na druge načine nadomještanja niza izgubljenih zubi, rješenja na zubnim implantatima uz pravilno održavanje mogu trajati znatno duže. Doznajte više

Zubna proteza na implantatima

Zubna proteza može se osloniti na zubne implantate. Ovo rješenje slično je zubnom mostu All-on-4, ali za razliku od njega ono se može izvaditi i vratiti na mjesto. Doznajte više

Prednosti zubne proteze na implantatima

  • Cijena: ovo rješenje u nekim varijantama povoljnije je u odnosu na All-on-4.
  • Stabilnost i mobilnost: proteza na implantatima puno je stabilnija od obične zubne proteze, ali također se može izvaditi, što je vrlo praktično za održavanje i popravke.

Konvencionalna zubna proteza

Konvencionalna potpuna zubna proteza oslanja se na postojeće strukture, kao što su zubno meso i čeljusna kost. Doznajte više

Prednosti potpune proteze

  • Cijena: konvencionalna zubna proteza daleko je povoljnija od rješenja koja baziramo na zubnim implantatima.
  • Oporavak: izrada i postavljanje klasične zubne proteze ne zahtijeva dugotrajni oporavak, kao ugradnja implantata.

Nedostaci konvencionalne zubne proteze:

  • Nestabilnost: najveći nedostatak klasične zubne proteze je to što je nestabilna. Kako bismo ju stabilizirali oslanjamo se na posebno ljepilo i vakuum, što ipak nije dovoljno u svim situacijama.

  • Čeljusna kost: konvencionalna zubna proteza ne stimulira očuvanje čeljusne kosti kao implantati. Zbog toga ju povremeno moramo dorađivati.

Pitajte dr. Balića!

Doktor Balić je specijalist oralne kirurgije. Profesionalnu karijeru posvetio je nadoknadi izgubljenih zubi kroz oralnu kirurgiju i implantologiju. Zatražite besplatan profesionalni savjet ili dogovorite besplatan prvi pregled kod dr. Balića!

Ogrizovićeva 21
Pon - Pet: 8-20h
Dentalni centar DentIN, Zagreb: dr. Stipica Balić.

Nastavkom korištenja ovog web-sjedišta prihvaćate Pravila o zaštiti privatnosti. Više informacija

Postavke datoteka kolačića na ovom web-sjedištu podešene su tako da nastavkom korištenja web-sjedišta bez promjene tih postavki, ili klikom na "Prihvaćam", pristajete na Pravila o zaštiti privatnosi.

Zatvori