Dentalni centar DentIN, Zagreb, Trešnjevka: potpuna zubna proteza, gornja i donja crno-bijelo

Loša zubna proteza

Loša mobilna zubna proteza može biti neudobna za pacijenta, često padati prilikom smijanja ili kihanja, može iritirati sluznicu, ali i poticati na povraćanje.

Kako prepoznati problem kod Vaše zubne proteze?

Iritirana i osjetljiva sluznica: loša zubna proteza može doprinijeti razvoju gljivičnih infekcija u usnoj šupljini. One se manifestiraju bilo osjetljivošću i crvenilom sluznice nepca – protetski palatitis, bilo crvenilom, osjećajem pečenja i krastama u kutovima usana, angularni heilitis.

Proteza je nestabilna: loša zubna proteza je nestabilna prilikom žvakanja, smijanja, kihanja, kašljanja, gutanja pa i prilikom govora. Pacijenti općenito imaju osjećaj kao da proteza nije “po mjeri”.

Nagon na povraćanje: svako stavljanje velikog predmeta u usta, poput proteze, zatim njezina pomičnost te povećana osjetljivost mekog nepca koja se tako potiče, mogu poticati na povraćanje. Kod većine pacijenata nagon na povraćanje nestat će, ali kod nekih se s vremenom razvije još veća osjetljivost.

Problemi sa zubnom protezom ne moraju nužno značiti da protezu treba zamijeniti. Možda ju samo treba doraditi, popraviti ili podložiti, ili primijeniti ljepilo ili prašak za prianjanje. Međutim, ponekad su pacijenti vrlo nezadovoljni osjećajem nošenja proteze. Tada je najbolje zamijeniti ju stabilnijim i pouzdanijim rješenjem.

Kako nadomjestiti sve zube čeljusti?

Za nadoknadu svih zubi čeljusti imamo nekoliko rješenja:

All-on-4, most na implantatima

All-on-4 je zubni most koji se oslanja na četiri zubna implantata i mijenja sve zube čeljusti. Doznajte više

Prednosti All-on-4 zubnog mosta:

Stabilnost i prirodan osjećaj: uz All-on-4 zubni most imat ćete jednak osjećaj stabilnosti kao da imate prirodne zube. To je važno pri žvakanju, gutanju, kašljanju i kihanju, pri smijanju, i slično.

Očuvanje zdravlja čeljusne kosti i ostalih zubi: ugradnjom zubnih implantata stimulira se održanje čeljusne kosti.

Doživotno jamstvo: zubni implantati koje ugrađujemo u Dentalnom centru DentIN imaju doživotno jamstvo protiv oštećenja. Doznajte više

Duža trajnost: u odnosu na druge načine nadomještanja niza izgubljenih zubi, rješenja na zubnim implantatima uz pravilno održavanje mogu trajati znatno duže. Doznajte više

Zubna proteza na implantatima

Zubna proteza može se osloniti na zubne implantate. Ovo rješenje slično je zubnom mostu All-on-4, ali za razliku od njega ono se može izvaditi i vratiti na mjesto. Doznajte više

Prednosti All-on-4 zubnog mosta:

Cijena: ovo rješenje u nekim varijantama povoljnije je u odnosu na All-on-4.

Stabilnost i mobilnost: proteza na implantatima puno je stabilnija od obične zubne proteze, ali također se može izvaditi, što je vrlo praktično za održavanje i popravke.

Nudimo 25% popusta na sve za nadoknadu zubi.

Obratite nam se za besplatan savjet.

Dobrih razloga za nadoknadu zubi ima mnogo. Pronađite svoj i kontaktirajte nas!

Konvencionalna zubna proteza

Konvencionalna potpuna zubna proteza oslanja se na postojeće strukture, kao što su zubno meso i čeljusni greben. Doznajte više

Prednosti potpune proteze

Cijena: konvencionalna zubna proteza daleko je povoljnija od rješenja koja baziramo na zubnim implantatima.

Oporavak: izrada i postavljanje klasične zubne proteze ne zahtijeva dugotrajni oporavak, kao ugradnja implantata.

Nedostaci konvencionalne zubne proteze:

Nestabilnost: najveći nedostatak klasične zubne proteze je to što je nestabilna. Kako bismo ju stabilizirali oslanjamo se na posebno ljepilo, prašak i vakuum, što ponekad nije dovoljno.

Čeljusna kost: konvencionalna zubna proteza ne stimulira očuvanje čeljusne kosti kao implantati. Zbog toga ju povremeno moramo dorađivati.

Pitajte dr. Balića!

Doktor Balić je specijalist oralne kirurgije. Profesionalnu karijeru posvetio je nadoknadi izgubljenih zubi kroz oralnu kirurgiju i implantologiju. Zatražite besplatan profesionalni savjet ili dogovorite besplatan prvi pregled kod dr. Balića!

Ogrizovićeva 21
Pon - Pet: 8-20h
Dentalni centar DentIN, Zagreb: dr. Stipica Balić.

Nastavkom korištenja ovog web-sjedišta prihvaćate Pravila o zaštiti privatnosti. Više informacija

Postavke datoteka kolačića na ovom web-sjedištu podešene su tako da nastavkom korištenja web-sjedišta bez promjene tih postavki, ili klikom na "Prihvaćam", pristajete na Pravila o zaštiti privatnosi.

Zatvori