Dječja stomatologija

Dječja stomatologija ili pedodoncija grana je dentalne medicine koja se bavi prvenstveno prevencijom, odnosno sprječavanjem razvoja karijesa, provjerom rasta i razvoja čeljusti  te liječenjem zubi kod djece.

Ranijih godina, stomatolozi su savjetovali roditeljima prvi pregled zubića njihove djece između treće i četvrte godine života, no nove preporuke kažu da je najbolje djecu upoznati sa stomatološkom ordinacijom do druge godine. Tada su mališani manje prestrašeni pa ranim odlascima zubaru na neki način uče kako pregled zubi nije strašan i bolan.

Nedavna istraživanja pokazala su da djeca, koja su prvi puta posjetila stomatologa praktički kao bebe, imaju manji strah od stomatologa i bolje brinu o svojim zubićima te imaju manje problema s karijesom u kasnijoj dobi.

Briga o oralnom zdravlju djece prvenstveno je povjerena roditeljima i uveliko ovisi o njihovom anganžmanu u održavanju oralne higijene. Vjerujemo da ste kao roditelji upoznati s činjenicom da su svakodnevna higijena zuba, pravilna prehrana s kontroliranom konzumacijom međuobroka bogatim šećerima te uporaba fluoriranih proizvoda, osnovni preduvjeti za sprječavanje pojave karijesa. Uz pravilnu i redovitu higijenu, za zdravlje i ljepotu zuba važni su i redoviti odlasci doktoru dentalne medicine.
Nazovite nas i zakažite svoj termin. Zajedno ćemo se pobrinuti za oralno zdravlje Vašeg dijeteta.

Javite nam se svim pitanjima ili rezervirajte svoj termin

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.