Vistabel

VISTABEL terapija bora lica

Vistabel je prirodni pročišćeni protein koji se već duže vrijeme koristi u raznim granama medicine poput neurologije, oftalmologije, dermatologije te estetske medicine.

Tretman bora proizvodima poput Vistabela u posljednja dva desetljeća postao je najdjelotvorniji i najpopularniji estetski tretman u svijetu. Učinkovito uklanja sitne i duboke bore nastale mimikom, poboljšava konture lica i očiju, a njegov je učinak vidljiv u roku od oko tjedan dana. Dodatno može ukloniti bore na nosu te podignuti obrve, kutove usana i zategnuti vrat. Vistabel se primijenjuje i za spuštanje usne kod pacijenata kojima se previše vidi zubno meso, tzv. ”gummy smile”, te sužavanje lica kod onih koji imaju previše izraženu muskulaturu žvačnih mišića. Ujedno se koristi i kao terapija hiperhidroze odnosno prekomjernog znojenja, a danas se spominje i kao jedna od terapijskih opcija u prevenciji nastanka hipertrofičnih ožiljaka.

Kako djeluje?

Vistabel djeluje tako da blokira neurotransmitore tj. signale od živaca prema mišićima. Kada se Vistabel ubrizga u mišiće, blokiraju se živčani signali, dolazi do privremene i reverzibilne paralize mišića koji se opuštaju te se samim time bore izravnavaju. Kako s vremenom blokada neurotransmitora popušta, postepeno se vraća i prvotna mimika te dolazi do daljnjeg nastanka bora, no sada manje izraženih nego što su one bile inicijalno prije samog zahvata. Vistabel je relativno kratkog vijeka trajanja, oko šest mjeseci, što ograničava njegovu učinkovitost kao medicinsko-kozmetičkog postupka.

Prije aplikacije Vistabela kod svakog pacijenta ispitamo rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica. Nakon precizne identifikacije mišića koji snažnim djelovanjem stvaraju neželjene bore, tankom se iglom aplicira Vistabel.

Tijek tretmana

Tretman se obavlja ambulantno u jednom dolasku nakon inicijalnog razgovora i pregleda. Nakon pripreme – uklanjanje šminke, s ili bez aplikacije lokalnog anestetika tj. anestetske kreme, Vistabel se ubrizga u željenu muskulaturu pomoću malih, tankih igala. Sam tretman traje ovisno o područjima koja se tretiraju i količini Vistabela koji se aplicira, svega 5 do 15 minuta. Tretman je praktično bezbolan, no ovisno o pacijentu moguća je manja bolnost ili osjećaj peckanja.


Koliko traje učinak Vistabela?

Rezultati Vistabela postaju vidljivi nakon oko 3-10 dana, a učinak varira između 3 do 6 mjeseci, ovisno o individuanim karakteristikama pacijenta kao što su jakost muskulature te životne navike. Tretman se može ponavljati neograničen broj puta, no potrebno je pripaziti da između tretmana bude odgovarajući vremenski razmak, kojeg određuje liječnik. U najvećem broju slučajeva tretman se ponavlja svaka 4 mjeseca kako bi se održao mladenački i svjež izgled. Važno je napomenuti da u slučaju redovitog ponavljanja tretmana, produžuje se i poboljšava učinak svakog narednog tretmana.

Je li siguran?

Tijekom više od 30 godina primjene proizvoda poput Vistabela u medicini, nije zapažena ni jedna ozbiljna alergijska reakcija i zbog takve dugovječnosti primjene možemo sa sigurnošću zaključiti da ne izaziva nikakve dugotrajne nuspojave. Vrlo je bitno imati na umu da tretman Vistabelom nije permanentan i da je vrlo siguran. Vistabel se metabolizira lokalno na mjestu injektiranja i ne širi se ostalim dijelovima tijela. U slučaju da pacijent odluči prekinuti tretmane, vanjština će se vratiti u početno stanje.

Nuspojave su doista rijetkost u tretmanima Vistabelom. Čak ako do njih i dođe, nuspojave općenito nastupaju unutar prvih nekoliko dana nakon injiciranja te su prolaznog karaktera. Većina zabilježenih nuspojava blage je do umjerene težine. Približno jedan sat nakon aplikacije Vistabela, na mjestima injektiranja pacijent može imati jedva primjetna sitna crvena ispupčenja koja će nestati u roku od jednog sata (prije nego pojedete ručak). Glavobolja, vrtoglavica, zatezanje, utrnulost, modrice, crvenilo i osjećaj težine rijetke su nuspojave koje se povezuju sa samom aplikacijom, a u slučaju da do njih dođe nestaju za nekoliko dana.

Izgleda li prirodno?

Vrlo se često tretiranje bora ne svodi na tretiranje nekoliko bora lica, već je to znatno kompleksniji zadatak i ako se pravilno provede pruža veliko zadovoljstvo osobi koja se takvom tretmanu podvrgnula. Rezultati su osvježena koža, pomlađeni izgled, a da pri tome nitko ne može točno reći što se radilo, upravo zbog nevjerojatno prirodnog izgleda lica. Naglasak je, dakle, na prirodnom izgledu lica, što je moguće postići samo pravilno provedenim personaliziranim tretmanom.

Kada je kontraindicirana primjena Vistabela?

 • ako ste alergični na botulinski toksin vrste A ili bilo koji drugi sastojak ovog lijeka
 • ako bolujete od autoimunih bolesti, poglavito neuroloških bolesti kao što su miastenija gravis ili Eaton Lambertov sindrom
 • ako imate infekciju na planiranom mjestu primjene
 • ako planirate trudnoću, trudni ste ili dojite

Preporuke za postupanje nakon samog zahvata

 • ne konzumirajte veće količine alkohola 24 sata nakon zahvata
 • ne vježbajte 24 sata nakon zahvata
 • ne masirajte lice i izbjegavajte kozmetičko čišćenje lice ili pretjerano pritiskanje tretiranih područja tjedan dana nakon zahvata. Izbjegavati i podvodno ronjenje, kao i nošenje zaštitnih kaciga za motor
 • ne ići spavati 4 sata nakon tretmana, pokušati zaspati na leđima, noć nakon zahvata
 • pokušajte vježbati tretirane mišiće do 4 sata nakon zahvata, dakle nastavite se smijati, mrštiti itd.
 • ako uočite podljeve, aplicirajte kremu protiv podljeva. Puderi na mineralnoj bazi mogu se aplicirati odmah nakon tretmana
 • ako ste skloni podljevima, koristiti tablete ili kremu protiv podljeva dan prije tretmana i 5 dana nakon zahvata
 • izbjegavajte solarije i saune 3-4 dana nakon tretmana
 • ne upotrebljavati dezodoranse 24 sata ako ste bili na tretmanu protiv znojenja.

Saznajte više

Dermalni fileri

Javite nam se svim pitanjima ili rezervirajte svoj termin

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.