Dermalni fileri

Hijaluronski dermalni fileri posljednjih su desetak godina postali zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica. Sve veću popularnost stekli su nakon početka korištenja botulinum toksina tipa A kao tretmana mimičnih bora, poglavito gornje trećine lica. Jedan od razloga velikog porasta popularnosti filera su njihova biološka kompatibilnost kao i razgradnja u koži, ali za time ne zaostaju jednostavnost primjene te neznatna bolnost samog injiciranja.

Hijaluronska kiselina je proteoglikan, jedna od osnovnih sastavnica izvanstaničnog matriksa veziva naše kože s ulogom hidracije kao i važnom ulogom u procesu cijeljenja.

lijepa koža
S godinama, jednu od glavnih sastavnica procesa starenja lica predstavlja popratni gubitak subkutanog masnog tkiva kao i resorpcija koštanog tkiva s popratnim gubitkom volumena. Također, ekstrinzičnim i intrinzičnim starenjem ubrzanim izlaganjem UV-zračenju, pušenjem, stresom, deprivacijom sna te samim nezdravim načinom života, smanjuje se količina hijaluronske kiseline u koži što također doprinosi nastanku neželjenih bora i nabora na licu uz umorniji izgled te gubitak elastičnosti i hidratacije same kože. Klinički, uočava se sve veći broj bora lica.

Hijaluronski fileri imaju ključnu ulogu u korekciji promjena povezanih sa starenjem, poglavito onih lokaliziranih u donjoj trećini lica kao što su nazolabijalne brazde, perioralne bore, izgubljenje linije brade, spušteni kutovi usana, gubitak hidracije i volumena samih usnica te gubitak volumena u području srednje trećine lica odnosno obraza kao i infraorbitalno tj. u području podočnjaka.

Uz popunjavanje bora i nadoknadu volumena, dermalni hijaluronski fileri i revitaliziraju lice procesom neokolageneze odnosno regeneracijom i stvaranjem novih kolagenih vlakna. Hijaluronskim filerima najčešće se popunjavanju već formirane bore te se nadoknađuje izgubljeni volumen u cilju pomlađivanja, iako se koriste i kod mlađih osoba, kao prevencija nastanka bora. Fokus prilikom tretmana mora biti 3D struktura lica, a ne samo poravnanje bora ili dodavanje volumena.

Najvažnije je naglasiti da hijaluronski fileri omogućavaju postizanje i zadržavanje prirodnog izgleda kontura lica uz eventualno postizanje željenog efekta liftinga lica određenim tehnikama. Od pojave prvih bora na dalje, hijaluronski fileri se mogu svakih, otprilike godinu dana nadopunjavati, kako bi se što dulje zadržao mladenački i željeni izgled.

O konceptu idealnog filera raspravlja se već duži niz godina. Bezupitno je kako taj filer mora biti jednostavan, brz i bezbolan za primjenu, nealergen, rezultirati vidljivim i zadovoljavajućim učinkom dužeg vijeka – između jednu do dvije godine. Nadalje, od osobite je važnosti da je sam filer odnosno proces injiciranja evenutalno popraćen tek minimalnim lokalnim nuspojavama u vidu eritema, blažeg edema ili manjeg hematoma. Najvažnije, uz ranije navedeno, idelan filer nam je financijski pristupačan te je injiciran od strane visoko educiranog, stručno osposobljenog liječnika u kojeg imate povjerenja.

U našoj ordinaciji koristimo visoko kvalitetne dermalne hijalurnonske filere namijenjene estetskim tretmanima – Juvéderm® filere renomirane američke tvrtke Allergan kao i druge jednako kvalitetne filere.

Također na oduševljenje naših pacijenata nudimo inovativan tretman ”remodeliranja kože” posebno patentiranim filerom 100% hijaluronske kiseline  – Profhilo®. Profhilo® je proizvod koji hrani naše dermalne stanice te obnavlja čvrstoću i elastičnost kože kroz stimulaciju proizvodnje našeg prirodnog kolagena i elastina kako bismo kožu obnovi iz same srži problema. Zahvaljujući jedinstvenim karakteristikama ovog proizvoda, stanje kože je naočigled poboljšano nakon smo dva tretmana s vremenskim razmakom od jednog mjeseca, i aplikacijom na samo pet ključnih točaka svake strane lica. Profhilo® možemo koristiti u pacijenata svih dobnih skupina na raznim lokacijama koje osim cijelog lica uključuju vrat, dekolte, nadlaktice te dorzum šake. Ovaj tretman je idealno rješenje za sve one koji žele povećati čvrstoću i elastičnost kože, zategnuti i podignuti kožu, poboljšati njen tonus i teksturu, rehidratizirati kožu te vratiti zdravi sjaj našoj umornoj koži.

Tretman dermalnim filerom se obavlja ambulantno u jednom ili više dolazaka ovisno o individualno razrađenom planu u dogovoru s pacijentom nakon inicijalnog razgovora i pregleda. Nakon navedene pripreme – uklanjanje šminke, aplikacija lokalnog anestetika tj. anestetske kreme, filer se ubrizga u željeno područje pomoću malih, tankih igala. Za vrijeme tretmana informira Vas se o tome koliko je filera ubrizgano i ako to želite, u svakom trenutku možete pogledati učinak onog što je napravljeno. Sam tretman traje ovisno o područjima koja se tretiraju i količini filera koji se aplicira, ukupno od 30 do 60 minuta.


Nakon tretmana dermalnim filerima moguća je pojava crvenila, podljeva, otoka, ili osjetljivosti na mjestu ubrizgavanja filera. Crvenilo nestaje obično nekoliko sati nakon, dok eventualni otok i podljev najčešće nestaju za nekoliko dana. Od značajnijih nuspojava, mogu se pojaviti alergijska reakcija, koja je izrazito rijetka ili nekroza dijela kože, no ove nuspojave su izrazito rijetke.
Nakon tretmana dermalnim filerom preporuča se izbjegavanje: saune, izlaganje suncu, odlasci u solarij, intenzivna tjelovježba ili jači pritisak na dio lica koji je tretiran.

Tretman u ordiniciji DentIN podrazumijeva inicijalni pregled, cijenu samog preparata, pripremu te sam postupak tretmana i ukoliko je to potrebno, kontrolu nakon 2 tjedna.

U našoj ordiniaciji mogući su i drugi estetski tretmani koji će pospješiti rezultate i dugotrajnost dermalnih filera te održati Vaš prirodni, mladenački izgled, a ujedno i Vaše odlično raspoloženje.

Saznajte više

Vistabel

Javite nam se svim pitanjima ili rezervirajte svoj termin

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.